Top 10 fegyver a ráncok ellen

1. Hol a piros?

A piros húsú zöldségek sok fiatalító anyagot, pl. béta-karotint vagy lipozint tartalmaznak. Ezek feszesítik a bőrt, védik sejtjeit. Fogyasszon belőlük mindennap!

 

 

smetany 2

2. Sok folyadék

Naponta igyon meg legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet. A zöld tea is egészséges, cukor és mesterséges édesítőszerek nélkül még inkább… A folyadék segíti az emésztést, és javítja a bőr hidratáltságát.

 

 

3. Masszázs

Csökkentheti a szem környéki ráncok mennyiségét, ha a mutató- és a középső ujját a szemöldöke fölé helyezi, és kisebb, majd nagyobb körkörös mozdulatokat tesz az ujjbegyével. A homlokon megjelenő barázdák mélységét azzal csökkentheti, ha mindkét kezével finoman a hajtő irányába húzza a bőrét.

4. Enzimek

A Q-10 koenzim a sejtek energia-anyagcseréjének egyik motorja, a kor előrehaladtával azonban egyre kevesebb termelődik belőle, ezért érdemes gondoskodni a pótlásáról. A keratin nevű fehérje a krémekből felszívódva élénkíti a fáradt sejteket.

5. Vitaminok

A C-vitamin erősíti a kötőszövetet, az E- és a D-vitamin a sejteket károsító szabad gyökökkel veszi fel a harcot. Az A-vitamin aktivizálja a sejtmegújulást, a folsav gyorsítja a sejtek regenerálódását, kisimítja a ráncokat.

6. Aktív életmód

Egy séta, a könnyű kocogás vagy futás a természetben elűzi a stresszt. A fokozott oxigénfelvétel hatására javul a bőr vérellátása, így az felfrissül. A kondicionáló sportok serkentik a vérkeringést.Без имени

7. Radírozás

Időskorban már lassabban regenerálódnak a sejtek. Emiatt a bőr fakóbb, fáradtabb lesz. A bőrradír finom smirgliként dörzsöli le a felső, elhalt hámréteget, így a bőr üdébb lesz.

8. Szérumok

Nagy koncentrátumban tartalmaznak folyékony hatóanyagokat. Napi vagy kúraszerű alkalmazás mellett feszesítik a bőrt, amely a kezelés után láthatóan frissebb lesz.

9. Alvás

Éjszaka a test regenerálja magát, a sejtosztódás gyorsabb, mint napközben. Fekvő helyzetben az apró ráncok könnyebben kisimulnak. Így napi hét óra alvás a szépséghez is kell!

Botoks Uygulaması

10. Csodatévő smink

A rózsás rúzsok, szájfények, a selymes fényű, bézs szemhéjpúder, a bőrkisimító alapozó és a szem alatti karikákat eltüntető, a tekintetnek csillogást kölcsönző korrektor biztosítja az egész napos ragyogást.

                                       A ráncok megelőzéséről

 

Bár a ráncos arcbőr sokak szerint a bölcsesség jele, a legtöbb ember köszöni, inkább nem kér belőle. Manapság rengeteg termék hirdeti magáról, hogy használóit segíti megszabadítani ráncaitól.

Vannak készítmények, amelyek semmit sem használnak, vagy csak alig látható változásokat hoznak, másokkal valamivel jobb eredményeket lehet elérni.

A bőr testszerte öregszik, de a napsugárzásnak kitett helyeken gyorsabb ez a folyamat. A nap által létrejött változások a bőr szárazsága, megereszkedése, a májfoltok kialakulása és a ráncok megjelenése.

A ráncokat két csoportba sorolhatjuk, a finom felületi ráncokra és a mély barázdákra. A kezelés természetesen sokkal hatékonyabb az apró ráncok esetében. A mélyebb barázdák eltüntetéséhez, vagy legalábbis enyhítéséhez már agresszívabb technikák szükségesek, ilyen például a plasztikai műtét is.

A ráncok kialakulását elősegítő tényezők: hiuk

– a dohányzás
– a világos arcbőr
– örökletes tulajdonságok
– a frizura
– a ruházat
– foglalkozási és pihenési szokások.

Ezeknek a tényezőknek egy részére nem vagyunk befolyással, van azonban két alapvető megelőző intézkedés, amelyet mindenki megtehet: kerülni a napsugárzást, és abbahagyni a dohányzást.

A különféle kezelési módokhoz tartoznak az orvosi kezelések (A-vitaminsav (tretinoin), alfa-hidroxisavak, antioxidánsok és a közönséges hidratálók), valamint a kozmetikai eljárások. Ezek a következők lehetnek:

– Glikolsavas hámlasztás (peeling)
– mélyhámlasztás
– mikrodermabrázió (bőrradír)
– dermabrázió
– lézeres felületkezelés
– frakciós lézerkezelés
– a kollagénszintézis elősegítése lézerrel
– hő- és rádiófrekvenciás kezelés
– plasztikai sebészet
– botox-injekció
– bőr-feltöltés.