Szabadulj meg a ráncoktól 12 lépésben

Sokan hajlamosak vagyunk úgy gondolkodni, hogy az öregedés jelei, a kisebb-nagyobb szarkalábak és ráncok megjelenése ellen semmit sem tehetünk. A szakemberek állítása szerint viszont a bőr károsodása megelőzhető, ha tisztában vagyunk annak okaival, s szánunk némi időt a speciális kezelésre.

Valószínű, hogy nem az alább felsorolt módszereket várod a cím alapján. Azonban általuk sikerülhet megszabadulni  az  idegesítő ráncoktól 

 

 

 

 Óvja bőrét a napsugaraktól

 

A bőr öregedésének első számú okozója a napsugárzás. Használjon UV-szűrőt tartalmazó arckrémet az év minden napján! Ez egyaránt kiszűri a káros leégést okozó, és az öregedésért felelős sugarakat. Az öregedésért felelős sugarak ugyanis egész évben, télen-nyáron egyaránt érik a bőrünket; mindenképpen használjon tehát nappali védőkrémet.

 

 Szokjon le a dohányzásróld039136ee4f4e024c3537cd17c142047

 

A cigarettafüst jócskán felgyorsítja az öregedés folyamatát, hiszen megfosztja bőrét az oxigéntől, s így lassítja a sejtek regenerálódásának folyamatát. A dohányzás nemcsak a szürkés, fakó arcszínért felelős, de a száj körül megjelenő ráncokért is, hiszen cigarettázáskor a bőr itt folyamatosan ráncolódik.

 

Rendszeresen és alaposan tisztítsa meg a bőrét

 

Idősebb korban sok nő attól tart, az alapos tisztítás kiszáríthatja a bőrét és sietteti a ráncképződést. Ez tévedés: a bőrnek minden életkorban szüksége van mélytisztításra, hogy megszabaduljon az elhalt hámsejtektől; csak így őrizheti meg frissességét, fiatalos ragyogását. Ha aggódik a ráncok miatt, ne használjon túlságosan erős arctisztítót; egy krémes állagú arclemosó, amit vattával gyengéden letöröl, minden életkorban tökéletes megoldást jelent. Ha nagyon száraz a bőre, masszírozza finoman zsíros arclemosóval, esetleg finom olajjal. Néhány percig hagyja a bőrén, majd a felesleget mossa le meleg vízzel.

 

 Fordítson kellő figyelmet a hidratálásra

 

A mindennapos krémezésen túl iktasson be hetente egyszer egy mélyhidratáló programot. Ehhez választhatja a számtalan hidratáló maszk egyikét, de alkalmazhatja szokott nappali vagy éjszakai krémjét is – extra vastag rétegben. Bármelyik mellett is dönt, hagyja legalább 5-10 percig hatni, csak aztán törölje le a felesleget egy kendővel. Ha nedves bőrre viszi fel a hidratálót, fokozott hatást érhet el.

 

 

Без имени

 

 

Gondoskodjon bőrének jó vérellátásáról

Vásároljon megfelelő arcradírt vagy hámlasztó maszkot, s használja hetente egyszer, hogy bőre lágy és sima legyen. Ez jótékonyan serkenti a felső bőrrétegek vérkeringését, s az új sejtek képződését is kedvezően befolyásolja. Ha bőre érzékeny az ilyesmire, alternatívaként próbálja ki a szappanmentes arclemosót: habosítsa fel s lágyan masszírozza arcát – egy lágy sörtéjű borotválkozópamacs is jó szolgálatot tehet!

Rejtse el a ráncokat

 

A már meglévő ráncokat szinte láthatatlanokká tehetjük a legújabb fényvisszaverő alapozók, korrektorok és púderek segítségével. Ezek olyan apró szemcséket tartalmaznak, melyek visszaverik az arcra vetődő fényt, észrevehetetlenné téve a bőr kisebb hibáit, s csodálatos ragyogást kölcsönöznek a bőrnek.

 

 Aludja a hátadon

A különböző pozíciókban való alvás nyomot tud hagyni az arcunkon. Legfőképpen akkor, ha az oldalunkon szeretünk aludni. A párnától kialakuló ráncoktól nagyon nehéz megszabadulni, hiszen jól bevésődnek a bőr minden rétegébe. Éppen ezért sokkal előnyösebb, ha a hátadon alszol.

 

Többször egyél halat101304622_4

A lazac és más hidegvízi halak húsában rengeteg fehérje található, ami elengedhetetlen az egészséges bőr regenerálódásához. Azonkívül omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami a bőrt fiatalon     tartja, csökkentve a ráncok kialakulását.

 

  Használ szemüveget olvasáskor  hunyorítás helyett

Sokak nem hordanak szemüveget, holott kellene. Ők olvasás közben hunyorítanak, hogy tisztább legyen a kép és el tudják olvasni a szöveget. Ezzel a művelettel a szemek sarkában apró szarkalábak jelennek meg, melyek idővel nem tűnnek már el. Ezért nagyon fontos, hogy szemüveget viseljünk olvasás közben és tűző napon is, hiszen a szem körüli bőr nagyon vékony és az erős napsütés könnyen öregíti a bőrt.

 

 Használj alfa-hidroxi savakat tartalmazó készítményeket

Ezek a természetes savak nem csak liftingre jók, hanem csökkentik a pórusok méretét, a finom ráncok nagyságát főleg a szem körül. Ezen kívül serkentik a kollagén termelést, ami a bőr alkotóeleme. Azonban napérzékennyé teszik a bőrt, így védeni kell.

hiuk

C-vitaminos krémet használj

A tanulmányok azt mutatják, hogy a C-vitamin tartalmú készítmények rendszeres használata serkenti a kollagén képződést és véd a káros UV sugárzás ellen, csökkenti a pigment foltokat és a bőr vörösségét.

 

Kakaó kávé helyett

A kutatók azt találták, hogy a kakaóporban nagymennyiségű antioxidáns található. Ezek képesek a napsugárzás ellen védeni a bőrt, serkenteni a keringést és megőrizni a hidratáltságot, fiatalságot kölcsönözve a bőrnek.