Αποτρίχωση στο σπίτι

Η βελούδινη και λεία επιδερμίδα αποτελεί στοιχείο κομψότητας, νεανικότητας και σαφώς προσφέρει μια αίσθηση καθαριότητας. Αν και είναι δύσκολο να απαλλαγούμε οριστικά από το πρόβλημα της τριχοφυΐας, υπάρχουν πλέον πολλές μέθοδοι για ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Αποτρίχωση με ξυραφάκι

Πρόκειται για την πιο εύκολη και ανώδυνη μέθοδο αποτρίχωσης που έχουμε εφαρμόσει κατά καιρούς όλοι. Είναι κατάλληλη για πόδια, μασχάλες και μπικίνι. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ξυραφάκι χωρίς να αγχωνόμαστε πως οι τρίχες θα γίνουν πιο σκληρές. Ωστόσο με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι τρίχες μεγαλώνουν κάθε 2-3 μέρες καθώς η τρίχα δεν αφαιρείται από τη ρίζα.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Κάνουμε απολέπιση στην περιοχή, ή τρίβουμε τις περιοχές που πρόκειται να αποτριχώσουμε με μια βαμβακερή πετσέτα, ώστε να σηκωθούν οι τρίχες και να γίνει το ξύρισμα πιο βαθύ.

– Χρησιμοποιούμε αφρό ή τζελ ξυρίσματος, για να γλιστράει πιο εύκολα το ξυραφάκι και να αποφύγουμε ανεπιθύμητα κοψίματα.

 

Κρέμες

Αν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας επιβάλλουν να κάνουμε συχνά αποτρίχωση, τότε η πιο γρήγορη και ανώδυνη λύση είναι οι αποτριχωτικές κρέμες. Λίγο πριν μπούμε για μπάνιο, απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα από το προϊόν στην περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε και αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά (η διάρκεια παραμονής του προϊόντος αναγράφεται επάνω στη συσκευασία). Έπειτα συνεχίζουμε το ντους μας, απομακρύνοντας τις τρίχες με τη βοήθεια της σπάτουλας ή του σφουγγαριού που εμπεριέχεται στη συσκευασία.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Επειδή η χημική τους σύνθεση μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά στα ευαίσθητα δέρματα, καλό είναι μια μέρα πριν, να κάνουμε μια δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια.

– Για να δράσει το προϊόν, πρέπει η επιδερμίδα να είναι στεγνή και καθαρή.

– Δεν αφήνουμε την κρέμα πάνω στο δέρμα για περισσότερο χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία.

 

Αποτριχωτικές μηχανές

Μπορεί η χρήση τους να μην είναι ανώδυνη, έχουν όμως το πλεονέκτημα ότι αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα και το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, ύστερα από μερικές εφαρμογές, η τρίχα αρχίζει να εξασθενεί και ο πόνος μειώνεται σταδιακά. Στο εμπόριο υπάρχει ποικιλία συσκευών που είναι μικρές και πρακτικές, ώστε να τις έχουμε μαζί μας ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα οι πιο εξελιγμένες διαθέτουν τεχνολογία που τους επιτρέπει να κάνουν ταυτόχρονα και απολέπιση, ή είναι 100% αδιάβροχες και χρησιμοποιούνται τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό δέρμα.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό (ανάλογα με τη συσκευή) και οι τρίχες πολύ κοντές.

– Φροντίζουμε η μηχανή, να σχηματίζει ορθή γωνία σε σχέση με την επιδερμίδα και η κίνησή μας να ακολουθεί αντίθετη φορά από εκείνη που έχουν οι τρίχες.

 

Ζεστό και κρύο κερί

Αποτελούν ιδιαίτερα διαδεδομένο τρόπο για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αφού απομακρύνουν ακόμα και τις πιο κοντές τρίχες, ενώ το αποτέλεσμα διατηρείται για 2-3 εβδομάδες. Το ζεστό κερί έχει σαν πλεονέκτημα ότι διαστέλλει τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύκολα η εξαγωγή της τρίχας. Στην αγορά θα βρούμε εύχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές με ανταλλακτικά, για μια αποτελεσματική αποτρίχωση στο σπίτι. Συγχρόνως όμως, υπάρχουν και οι πιο πρακτικές ταινίες κρύου κεριού, σε μεγέθη ανάλογα με την επιφάνεια που θέλουμε να αποτριχώσουμε. Αφού τις τρίψουμε για λίγο ανάμεσα στις παλάμες των χεριών ώστε να μαλακώσουν, τις εφαρμόζουμε με γρήγορες κινήσεις στην επιδερμίδα και τις αφαιρούμε απότομα.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Το κερί δε θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε ερεθισμένο δέρμα και σε επιδερμίδες με ευρυαγγείες, φλεβίτιδα ή κιρσούς.

– Αν χρησιμοποιήσουμε ζεστό κερί, θα πρέπει πρώτα να προσέξουμε τη θερμοκρασία που έχει, για να αποφύγουμε την πιθανότητα εγκαύματος.

– Για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα του κεριού, χρησιμοποιούμε κάποιο λάδι σώματος, όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι αζουλενίου για να καταπραύνει τον οποιοδήποτε ερεθισμό.